Wij zijn bij de tijd

Door het hebben van een rijk verleden

MVOI is een jonge organisatie met een rijk verleden. In 1940 opgericht en sinds het begin al bekend wegens de uitvoering van vele vaak complexe projecten in verschillende disciplines. Pas sinds 2016 zijn wij actief onder onze nieuwe naam.

HET MVOI VAN NU

Met projecten in Vaals (Limburg) en Terneuzen (Zeeland) tot aan werkzaamheden in het noorden van Groningen. MVOI maakt door heel Nederland verbindingen mogelijk. Hierdoor kan Nederland rekenen op betrouwbare gas- en watervoorziening en een solide aansluiting op elektra- en glasvezelnetwerken. Maar ook stadsverwarming of andere duurzame oplossingen van nu en de toekomst.

2019

MVOI VERSTERKT BAND MET MOURIK

In 2019 werd om strategische redenen besloten alle aandelen van MNO Vervat over te dragen aan Mourik. Mourik en MVOI zien gezamenlijke kansen in de energietransitie en stippelen samen een koers uit om de klanten nog beter te kunnen bedienen. 

2016

HET ONTSTAAN VAN MVOI B.V.

In 2016 werd DVOI van Dura Vermeer overgenomen door MNO Vervat uit Rotterdam. Per 1 september 2016 veranderde de naam dan ook in MVOI B.V. Begin 2017 trad bouwbedrijf Mourik uit Groot-Ammers toe als aandeelhouder en is het hoofdkantoor in juni 2017 verhuisd naar de Edisonweg te Groot-Ammers.

2008

NIEUWE DIVISIE EN VERHUIZING HOOFDKANTOOR

In 2008 wordt de naam Dura Vermeer Ondergrondse Infrastructuur BV (DVOI) in het leven geroepen. Deze divisie naam werd gekoppeld aan een bijzonder hoge kwaliteit en enorme ervaring op het gebied van het onder- en bovengronds installeren van leidingen. Toentertijd lag de nadruk nog steeds op de ondergrondse activiteiten. Een paar jaar later, in 2012, verhuisd het hoofdkantoor van DVOI van Cruquius naar Utrecht. Een meer centrale ligging in Nederland.

1998

De tweede fusering

In 1998 is er een tweede fusie. Op 12 november dat jaar tekenen Vermeer Groep en Dura Bouwgroep een fusieovereenkomst. De naam Dura Vermeer is dan een feit. Door de overnames van diverse andere bedrijven, breidden de activiteiten van Dura Vermeer zich verder uit en ontstaan er specifieke clusters ofwel divisies. 

1971

De eerste fusering

In 1970 overleed de toenmalige directeur Hendrik Wielema en werd de aannemingsmaatschappij verkocht aan Piet Vermeer. Vanaf 4 januari 1971 gaat alles volledig op in P. Vermeer N.V.Bij Vermeer worden de activiteiten binnen de ondergrondse infrastructuur tak verbreed door de jaren heen en er worden naast gas- en waterleidingen ook andere opdrachten aangenomen. Zoals het aanleggen van stadsverwarming in Rotterdam.

Jaren 60

Eerste verandering van naam

In de jaren zestig werd de naam ‘A.van Dijk’ veranderd naar Aannemingsmaatschappij Vloeigas Pijpleiding N.V. Het hoofdkantoor vestigde zich in Cruquius, tussen Haarlem en Ouddorp.  In deze periode legde Aannemingsmaatschappij Vloeigas o.a. de bovengrondse infrastructuur aan voor de hoogovens van IJmuiden. 

Beeld 1940

1940

Het fundament werd gelegd

1940, het jaar waarin MVOI B.V. de eerste vormen aanneemt. In IJmuiden werd destijds het fittersbedrijf ‘A.van Dijk’ opgericht door Arie van Dijk. Dit bedrijf groeide in vrij korte tijd uit tot een installatiebedrijf van leidingen voor gas en water.